Tuesday, December 5, 2017

ပသ်ဴးထမင္းေၾကာ္နည္း

ပသ်ဴးထမင္းေၾကာ္နည္းေလးပါရွင့္








ၾကက္သား (သုိ႔မဟုတ္) ဝက္သား ျပဳတ္ၿပီးသားအနည္းငယ္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။
မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ ပဲေတာင့္ရွည္သီး အနည္းငယ္ကုိ ပုံပါအတုိင္း လွီးၿပီး ေရေဆးၿပီး ဇကာျဖင့္စစ္ထားပါ။
ေၾကာ္မည့္ထမင္းကုိ ေခ်ထားၿပီး ဆား အနည္းငယ္ထည့္နယ္ထားပါ။
မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ ဆီထည့္ ဆီက်က္လွ်င္ ဘဲဥ (သုိ႔မဟုတ္) ၾကက္ဥတစ္လုံးကုိ ေဖာက္ထည့္ၿပီး ဆီသပ္သလုိ သပ္ပါမယ္။
ၾကက္ဥဆီသပ္ရလွ်င္ လွီးထားေသာ အသားမ်ားထည့္ ၊င႐ုပ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထည့္ဆီသပ္ပါ။
ၾကက္ဥ ၊အသား ၊င႐ုပ္သီး ဆီသပ္တာရလွ်င္ လွီးျဖတ္ေရေဆးထားၿပီးေသာ အသီးအႏွံမ်ားကိုထည့္ပါ။
ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ (သုိ႔မဟုတ္) ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါမယ္။
ခ႐ုဆီကုိ ဟင္းေမႊဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔ ထည့္ပါမယ္။ သမေအာင္ေမႊေပးရပါမယ္။
တ႐ုပ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါမယ္။
င႐ုပ္သီးအစိမ္းေတာင့္ အနည္းငယ္ ( အစပ္ႀကိဳက္လွ်င္ မ်ားမ်ား) ပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါမယ္။
အားလုံးသမေအာင္ ေမႊၿပီး အသီးအႏွံအနည္းငယ္က်က္လာၿပီဆုိလွ်င္
ေခ်ထားေသာထမင္းမ်ားထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ပါမယ္။
ပဲငံျပာရည္ ထည့္ၿပီး င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ထည့္ပါ။
သမေအာင္ ႏွ႔ံေအာင္ ေမႊၿပီးေၾကာပါ။
သမၿပီး ႏွံ႔ၿပီး ေမႊးၿပီး အသီးအ႐ြက္လည္း က်က္ၿပီဆုိရင္ေတာ့ ပသွ်ဴးထမင္းေၾကာ္ တစ္အုိးရပါၿပီ... ( သုံးပြဲစာပါ )

အခ်ဥ္နဲ ့တြဲစားခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီနွစ္လုံး ပါးပါးလွီး၊ ေရေဆး င႐ုပ္သီးအစိမ္းေတာင့္ေလးညႇပ္ထည့္ၿပီး ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္၊ သံပုရာသီးေလး ညႇစ္ထည့္ၿပီး အအီေျပ အခ်ဥ္ေလးနဲ ့တြဲဖက္စားသံုးလို ့ရပါၿပီ....

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment