ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလး
ခ်က္စားၾကရေအာင္။ ငါးဖယ္က အရသာရွိၿပီး စားေကာင္းတာမို႔ အိမ္သူအိမ္သားေတြ အႀကိဳက္ညီမယ့္
ဟင္းတခြက္ပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငါးဖယ္
၂၅
က်ပ္သား
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
အနည္းငယ္
ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး
၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ
အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔ အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း
အနည္းငယ္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး ငါးဖယ္ကို ဆား၊ နႏြင္းေလး ျဖဴးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ႕
စီးပိုင္လာေအာင္ေထာင္းေပးပါ။ ငါးဖယ္က ေထာင္းႏိုင္ေလ ထုတ္ထုတ္ေလးနဲ႕ စားေကာင္းေလပါပဲ။
ၿပီးရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ကို အေနေတာ္ေလး ငါးဆုပ္ ဆုပ္ထားေပးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နီ နဲ ့ငရုတ္သီးမႈန္ ့၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို ေရာေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီကို အနည္းငယ္ပဲ
ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းပါ ထည့္ပါ။ ေမႊးၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးဆီသတ္တာ ရၿပီဆိုရင္ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ေလးေတြ ထည့္ပါ။
ဟင္းအေငြ႔ေလးနဲ ့ပဲ ငါးဆုပ္အေပၚယံ တင္းသြားေအာင္ ခ်က္ပါ။ အရမ္း မေမႊရပါဘူး။
ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ကို ဟင္းအႏွစ္ေပၚ ၂ မိနစ္ေလာက္ ထားၿပီးရင္ေတာ့
အႏွစ္နဲ႕ငါးဆုပ္ကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ငါးဆုပ္ေလးေတြ တင္းၿပီး အညွီနံ႔ ေပ်ာက္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည့္ပါ။ အရသာအတြက္ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြ ႏြမ္းသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့
ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ေလးေတြ ျမႇဳပ္ေလာက္တဲ့အထိ ေရထည့္ပါ။ အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။ ၁၅
မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ က်က္ၿပီး ဟင္းရည္ေလးက ဆီလည္ ေရလည္ေလး ျဖစ္လာပါၿပီ။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းအိုး မီးပိတ္လို႔ ရပါၿပီ။ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာနဲ႕ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းေလး
ရပါၿပီ။ ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားလို႔ ၿမိန္ေစမွာပါ။ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ အရသာခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႕
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ရဲ႕ အခ်ဥ္ဓာတ္ရယ္ ဟင္းအႏွစ္ေလးက ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာအကုန္ပါေနေတာ့ စားၿပီးရင္ေတာ့
ေဆြမ်ိဳးေမ့ေပါ့ေနာ္။
Source: ေပစိလက္ရာ
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment