Monday, December 11, 2017

ရခိုင္မုန္ ့တီခ်က္နည္း

မ Cho Cho Titmuss ရဲ႕ စားခ်င္စရာေကာင္းတဲ့ ရခိုင္မုန္႔တီကို ျပန္လည္မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

Homemade ရခိုင္မုန္ ့တီခ်က္နည္းကို ေရးေပးထားပါတယ္။
မုန္ ့ဖတ္အမွ်င္ေသးေသး...... (၅၀) က်ပ္သား
ငါးခူ............................. (၃၀) က်ပ္သား
ငရုတ္သီးစိမ္း.................... (၂၀) ေတာင့္ခန္ ့
စိမ္းစားငပိ........................ ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
မန္က်ည္းသီးမွည့္................... ၂ ဇြန္း
စပါးလင္...............................၂ ေခ်ာင္း( အျဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
ပဒဲေကာေသးေသး................ ၁ တက္
ငါးငံျပာရည္.......................လိုအပ္သလို
ဟင္းခတ္မႈန္ ့ ...................အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားသုံးရန္
ငရုတ္သီးျပဳတ္ေထာင္းရည္
မန္က်ည္းမွည့္ရည္
ပဲေၾကာ္ (သို ့) ငါးဖယ္ေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
နံနံပင္ ပါးပါးလွီး
ပထမဆုံး ငါးခူအေကာင္လိုက္ကို အခြ်ဲေတြ ေျပာင္စင္ေအာင္ ေဆးပါ။
ထိုငါးခူကို ငါးပိဇြန္း၀က္ ၊ ငါးငံျပာရည္ ၂ ဇြန္း ၊ နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ျဖင့္ နယ္ကာ စပါးလင္တစ္ခုကို ဓါးျပားရိုက္ကာ ေရေလးျမဳပ္ရုံထည့္ကာ ႏူးသြားသည္အထိျပဳတ္ေပးပါ။
ေရမခမ္းခင္ ငါးႏူးသြားရင္ ဆယ္ယူအေအးခံကာ အသားေတြ ႏႊင္ထုတ္ပါ။
ထိုအရိုးေတြကို လက္က်န္ငါးျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ကာ ေခတၱျပန္ျပဳတ္ေပးပါ။
မန္က်ည္းေဖ်ာ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ဆားနဲ ့ေရေႏြးေလးထည့္ကာ မပ်စ္မက်ဲေလးေဖ်ာ္ပါ။
ငါးဖယ္ေတြကို ေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးေလးေတြလွီးၿပီး နႏြင္းမႈန္ ့ေလးနဲ ့အတူ ဆီခ်က္ထားပါ။
အထက္ပါအရာေတြ အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ဟင္းရည္စခ်က္ပါမယ္။
ပထမဆုံး အိုးတစ္လုံးမွာ ငါးျပဳတ္ရည္ကို စစ္ထည့္ၿပီး လက္က်န္ငပိ၊ စပါးလင္
ဓါးျပားရိုက္၊ ပဒဲေကာကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ တစ္ဇြန္းကို မညက္တညက္ေထာင္းထည့္ၿပီး စတင္အပူေပးပါ။
ထြက္လာတဲ့ အညစ္အေၾကးနဲ ့အျမဳွပ္ေတြကိုစစ္ထုတ္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ၿပီး ထိုနည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ပါ။
( ဟင္းရည္ၾကည္လင္ေစရန္ျဖစ္သည္)
အညစ္အေၾကး၊ အျမွဳပ္ေတြကုန္စင္ၿပီဆိုတာနဲ ့ဟင္းရည္ထဲမွာပါေနတဲ့အရာေတြအားလုံးကို
ဇကာတစ္ခုနဲ ့ျပန္စစ္ထုတ္လိုက္ပါ။
မီးဖိုေပၚျပန္တင္ၿပီး ငါးအသားႏႊင္ေတြထည့္ကာ မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ဟင္းရည္က်ေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။ အရသာ(လိုအပ္ပါက) ျဖည့္စြက္ပါ။ ၿပီးရင္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။





Source : Cho Cho Titmuss

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment