Friday, December 8, 2017

ၾကာဇံခ်က္

ၾကာဇံခ်က္







ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္တဲ့ပံုစံေတြ အမ်ားႀကီး႐ွိသည့္အနက္ ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ့ခ်က္နည္းကို အႀကိဳက္ဆံုးပါ။ ကိုယ္တိုင္ကိုက ၾကာဇံခ်က္က ကိုယ့္ရဲ႕အႀကိဳက္ဆံုးအစားအစာေတြထဲမွာ တစ္ခုလို႔ေတာင္ ေျပာလို႔ရပါတယ္။ ၾကာဇံခ်က္မွာ အဓိကက ၾကက္သားဆီသတ္တာ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဆီသတ္တဲ့အနံ႔ ေကာင္းဖို႔ရယ္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၊ ငံျပာရည္ေကာင္းဖို႔ရယ္က အဓိကက်ပါတယ္။ ဆီသတ္တဲ့ အနံ ့ေကာင္းေကာင္းရဖို႔ ကိုယ္တိုင္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ လက္တည့္စမ္းၿပီး ခ်က္ခဲ့ဖူးတယ္။ ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္လိုက္လို႔ ထြက္လာတဲ့အနံ ့ ၊ ၾကက္သြန္နီ/ ျဖဴ /ခ်င္း သံုးမ်ိဳးေပါင္းၿပီး ဆီသတ္လို႔ထြက္လာတဲ့ အနံ႔၊ ၾကက္သြန္နီ တမ်ိဳးထဲထည့္ၿပီး ထြက္လာတဲ့အနံ႔ ၊ ဘာမွမထည့္ပဲ ဆီပူပူမွာ ဆႏြင္းအေရာင္တင္ပဲ ထည့္ၿပီး ထြက္လာတဲ့အနံ ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္မ်ဳိးထဲပဲ ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္လိုက္လို႔ထြက္လာတဲ့ အနံ႔မ်ိဳးစံုေပါ့။
ေနာက္ ဘာမွဆီမသတ္ပဲ ၾကက္ျပဳတ္အိုးထဲ အကုန္ပစ္ထည့္ၿပီးေတာ့လည္း ခ်က္ဖူးတယ္။ အားလံုးထဲမွာမွ ကိုယ္အႀကိဳက္ဆံုးနဲ႔ ၾကာဇံခ်က္ရဲ႕ ဟင္းပဲြနဲ႔အလိုက္ဖက္ဆံုးကေတာ့ အခုခ်က္ျပမယ့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္မ်ိဳးထဲ ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ၿပီး ခ်က္တဲ့ပံုစံကို အႀကိဳက္ဆံုးပါ။ အနံ႔ေရာ အရသာပါ တကယ္ေကာင္းပါတယ္။ ေနာက္တခ်ိဳ႕က ၾကက္သားကို အစိမ္းလိုက္ေသးေသးေလးေတြတံုးၿပီးခ်က္တယ္။ အခုခ်က္မယ့္ပံုစံက ၾကက္သားကို အရင္ျပဳတ္ၿပီးမွ ခ်က္မွာျဖစ္ပါတယ္။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ စိတ္ဝင္စားတဲ့ အိမ္႐ွင္မေတြအတြက္ နည္းေပါင္းစံု႐ွိတဲ့ ခ်က္နည္းထဲက ပံုစံတစ္မ်ိဳးေပါ့ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ယိုးဒယားၾကာဇံ တစ္ဆယ္သား (ဘာလို႔ ယိုးဒယားၾကာဇံကိုေရြးပီးခ်က္သလဲဆိုေတာ့ ဒီၾကာဇံက ခ်က္လိုက္ရင္ အေခ်ာင္းေလးေတြက ၾကည္ၾကည္ေလးနဲ႔ပြလာၿပီး စားလိုက္ရင္လည္းေထြးေထြးေလးနဲ႔ ပိုစားေကာင္းလို႔ပါ )
ၾကက္သား ၁၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ ေျခာက္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥႀကီး တစ္လံုး
ငံျပာရည္ (ငံျပာရည္ကို သံုးရင္ အရမ္းအနံ႔မဆိုးတဲ့ ငါးငံျပာရည္ အခ်ိဳရည္ကို သံုးပါ)
ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ အခ်ဳိမႈန္႔ ၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆႏြင္း ၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ႏွစ္လံုး (ဘဲဥ/ငံုးဥ) ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ၊ မႈိေျခာက္ ၊ ပန္းေျခာက္ ၊ ပဲျပားလိပ္ ႏွစ္ရာတန္ တစ္ထုပ္စီ ၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ သံပုရာသီး၊ င႐ုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔၊ ဆီ အနည္းငယ္တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
ငါးဖယ္ကိုျပဳတ္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးၿပီးထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္။
ခ်က္နည္း
အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔ေလး အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခံြႏႊာၿပီး မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ကို အလံုးလိုက္ ခြာထားပါ။ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ။ မိႈေျခာက္မ်ားကို ေရစိမ္လို႔ပြလာပီဆိုလ်ွင္ သဲမ်ားကို ေျပာင္ေအာင္ေဆး၍ အေနေတာ္ ေလးညႇပ္ထားေပးပါ။ ပန္းေျခာက္မ်ားကို အလယ္က အ႐ိုးေလးေတြထုတၿ္ပီး ထံုးထားေပးပါ။
ၾကက္ျပဳတ္အိုးထဲက ၾကက္သားႏူးပီဆိုလ်ွင္ ဆယ္ယူ၍ အသားမ်ားကို အမ်ွင္ခပ္ႀကီးႀကီးေလး ႏႊာေပးထားပါ။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုလ်ွင္ ဟင္းအိုးဆီသတ္လို႔ ရပါၿပီ။
ပထမဆံုး အိုးဆီပူလ်ွင္ ပဲျပားလိပ္ေတြကို အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ။ နည္းနည္းေလးႂကြပ္လာၿပီဆိုလ်ွင္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။ ၿပီးလ်ွင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီိသတ္ပါ ၊မတူးပါေစႏွင့္။ အနံေမႊးလာလ်ွင္ ဆႏြင္းအေရာင္တင္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ပါ ၊ေမႊပါ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေရခမ္းလ်ွင္ မိႈ ၊ ပန္းေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သားမႈန္႔ ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းစီထည့္ၿပီး မႈိအနည္းငယ္ ႏူးလာသည္ထိ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ဆီသတ္ေပးပါ။ အားလံုး အနံ႔ျပည္စံုလ်ွင္ ၾကက္သားဆီသတ္တာ ၿပီးပါၿပီ။ အဲ့အခ်ိန္မွာ တစ္ဖက္က ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးကို ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး ပြက္ပါေစ ပြက္လာလ်ွင္ ၾကက္သားဆီသတ္ထားတာေတြက္ို ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲသို႔
ထည့္ၿပီး ထပ္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။ ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူမွ ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံကို အေနေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္၍ထည့္ေပးပါ။ ေၾကာ္ထားေသာ ပဲျပားလိပ္ေတြကို ထည့္ပါ။ ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ဥကို ပါးပါးလွီးပီး ထည့္ေပးပါ။ အရသာအတြက္ ငံျပာရည္ကို ဟင္းရည္အိုးပြက္ပြက္ဆူမွ ထည့္ပါ။ အဲ့ဒါမွ ငံျပာရည္အနံ႔ မနံမွာပါ။ ဆား ၊ၾကက္သားမႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊သၾကား အားလံုးကို မိမိစိတ္ႀကိဳက္အရသာကို ထိန္းၿပီးထည့္ပါ။ အေရးႀကီးပါတယ္၊ အရသာငန္လြန္းရင္လည္းမေကာင္း ေပါ့ရင္လည္းမေကာင္း အခ်ိဳမႈန္႔ေတြ အရမ္းမ်ားရင္လည္း မေကာင္းပါဘူး။ အားလံုးၿပီးရင္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ပါ။ ၾကာဇံလည္းပြလာၿပီ ၊ ဟင္းရည္လည္းအရည္က်လာၿပီဆိုလ်ွင္ အရမ္းအရသာ႐ွိတဲ့ ၾကာဇံခ်က္တစ္ခြက္ ရပါၿပီ႐ွင္။ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာေလးကို ထည့္၍ သံုးေဆာင္ပါ။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ ၊ သံပုရာသီး အရည္ညႇစ္ၿပီးလည္း သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါ။ အရမ္းေကာင္းၿပီး အရသာ႐ွိပါတယ္႐ွင္.....
Source : ေဒၚေမတို ့ရြာကေလး

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment