Wednesday, December 13, 2017

ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ ့ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း

ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ ့ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း



ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ေပါင္းတာပါ။ အရမ္းလြယ္ပါတယ္။
ငါးသေလာက္ကို လိုသလိုတံုး။ ေဆးေၾကာသန္ ့စင္ၿပီးရင္ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ငံျပာရည္၊ သၾကား ထည့္ ေရွာက္သီးကို အရည္ညွစ္ၿပီး ထည့္နယ္ၿပီး နွပ္ထားပါ။ ေပါင္းမယ့္အိုးထဲမွာ စပါးလင္ကို အေနေတာ္ျဖတ္ ထည့္ၿပီး ဓားျပားရိုက္ၿပီး ခင္းပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးလံုးကိုလည္း ေလးစိတ္စိတ္ၿပီးခင္း ၊ အဲ ့အေပၚကေနမွ ငါးေတြကိုေနရာခ်။ ေရ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ေပါင္းပါတယ္။ ေရခမ္းရင္ေတာ့ ငါးျမဳပ္ရံုထည့္ေပးပါတယ္။ ေရထည့္တဲ့အခါ ငါးအေပၚကို ေလာင္းမထည့္ပါနဲ ့။ ေဘးကေန ညင္ညင္သာသာ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။
ေလးႀကိမ္ေလာက္ထည့္ၿပီး ေရခမ္းရင္ အရိုးလည္း ႏူးေလာက္ပါၿပီ။ ၾကက္သြန္ဥေလးေတြ ထည့္ ေရထပ္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္။ အရိုးႏူးမႏူးလည္းစစ္ပါ ။ အရိုး ႏူးေလာက္ၿပီဆိုရင္ ဒယ္အိုးတအိုးထဲမွာ ဆီကို ဆူေနေအာင္တည္ ျငဳပ္သီးေလးေတာင့္ေလာက္ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္၊ ဆီသတ္ရင္ ေရ ေလးနည္းနည္းထည့္ၿပီး သတ္ပါ။ ျငဳပ္သီးလည္းမတူးသလို အရသာလည္းပိုေကာင္းပါတယ္။
ၿပီးရင္ အေအးခံၿပီး ငါးသေလာက္အိုးထဲထည့္ပါ။ ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာရင္ အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
ၾကာခ်ိန္က (2) နာရီမွ (4)နာရီအတြင္းျဖစ္ပါတယ္။
Source: Thura Zin                                      

 MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment