Thursday, December 14, 2017

ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္

ျမန္မာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ႀကိဳက္နွစ္သက္တဲ့ မနက္စာေလးပါ။ စားေတာ္ပဲျပဳတ္ရွိရင္ အခ်ိန္တိုအတြင္းမွာ အလြယ္တကူ ေၾကာ္စားႏိုင္တဲ႔ မနက္စာေလးပါ။

ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္



ပဳလုပ္နည္း
ထမင္းၾကမ္း - တရုတ္ပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုးခန္႔ကို ဖြကာ ဆား ၊ အရသာမႈန္႔ ၊ ပဲငံျပာရည္ အနဲငယ္စီ ထည့္ကာ သမေအာင္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုးကို ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
စားေတာ္ပဲျပဳတ္ - ၅ က်ပ္သားခန္ ့
ဆီ၊ နႏြင္း၊ အရသာမႈန္ ့၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အနဲငယ္စီ
ၾကက္ဥ - ၂ လံုးကို မက်က္တက်က္ေၾကာ္ထားပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
ေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း) ကိုထည့္ကာ ဆီက်က္လ်ွင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီနွင့္ နႏြင္းအနဲငယ္ကို ထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ ။
နီညိဳေရာင္သန္းလ်ွင္ ထမင္းကိုထည့္ကာ သမေအာင္ ဆက္တုိက္ေမႊ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ပါ ။
ထို ့ေနာက္ ပဲျပဳတ္ကို ထည့္ကာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ဆက္တိုက္ ေမႊေၾကာ္ၿပီး အေပါ့အငံ ျမည္းကာ အရသာရွိေသာ မနက္စာ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။
Source: FOOD@HOME

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment