Thursday, December 28, 2017

ရွမ္းထမင္းေၾကာ္

ရွမ္းထမင္းေၾကာ္





၁။ ထမင္းေၾကာ္ ေကာင္းေစခ်င္ရင္ ထမင္း အေနအထားက ေကာင္းရပါမယ္။ ထမင္းၾကမ္းနဲ ့ေၾကာ္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေရခဲေသတၱာထဲ တစ္နာရီေလာက္ အေအးခံထားၿပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ နဲ ့နယ္ပါ။
၂။ ၾကက္၊ ၀က္၊ ပုစြန္ ႀကိဳက္တာနဲ ့ ေၾကာ္လို ့ရသလို ၾကက္ဥ ဒါမွမဟုတ္ အသားမပါဘဲ ေၾကာ္လို ့ရပါတယ္။ အသားကို ႀကိတ္ထားတာ ထည့္ရင္ရသလို ျပဳတ္ထားတာကိုလည္း ပါးပါးလွီးထည့္လို ့ရတယ္။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တစ္ပြဲစာကို တစ္လံုးႏႈန္း နဲ ့ေသးေသးလွီးထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီကို ႀကီးႀကီးေလး အကြင္းလိုက္ လီွးပါ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ပါ။ ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္ပါ။
၅။ ၾကက္ဥနဲ ့အသီးအရြက္ေတြကိုေတာ့ နွစ္သက္တာ ထည့္ပါ။
၆။ ငရုပ္သီး အၾကမ္းဖတ္နဲ ့ ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါး လီွးထည့္လို ့ရပါတယ္။

အရင္ဆံုး အိုးထဲကို ဆီထည့္ပါ။ အသားကို အရင္ထည့္ၿပီး အသားက်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါ။ ႏြမ္းလာတဲ့ အထိ ေမႊေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ၿပီး ႏြမ္းလာၿပီဆိုရင္ က်န္တဲ့ အသီးေတြထည့္ပါ။ ငရုပ္သီး ထည့္ပါ။ ၾကက္သားမႈန္ ့(သို ့) ဟင္းခ်ိဳမႈန္ ့နွစ္သက္ရာ ထည့္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ သမေအာင္ ေမႊၿပီးရင္ ထမင္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ၾကက္ဥေခါက္ၿပီး အေပၚကေန ေလာင္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ အရသာကေတာ့ မိမိ ႏွစ္သက္သလို ထည့္ပါ။ ဥပမာ အငန္ႀကိဳက္ရင္ အငန္၊ ေပါ့ေပါ့ေလးႀကိဳက္ရင္ ေပါ့ေပါ့ေလးေပါ့။
အရသာရိွတဲ့ ထမင္းတနပ္ရပါၿပီ။
Source: Food in Yangon


MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment