၀က္သားပုန္းရည္ႀကီး ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ေလး
၀က္သားပုန္းရည္ႀကီးက လူအမ်ားစုေတာ့ခ်က္တတ္တဲ့ဟင္းေလးပါ။ ပုံမွန္ကေတာ့ ၀က္သားခ်က္နည္းအတိုုင္းကိုု ပုန္းရည္ႀကီးထည့္ခ်က္ၾကတာမ်ားေပမယ့္ ပုန္းရည္ႀကီးကိုုအရင္ ဆီသတ္လိုက္တာက ပိုေမႊးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးအသုပ္ေလးလိုလဲစားခ်င္ရင္ ဟင္းအိုးရခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုတ္သီးကိုုပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါ။ ဆိမ့္ဆိမ့္ စပ္စပ္ေလးေပါ့ေနာ္။ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။
၀က္သားပုန္းရည္ႀကီးက လူအမ်ားစုေတာ့ခ်က္တတ္တဲ့ဟင္းေလးပါ။ ပုံမွန္ကေတာ့ ၀က္သားခ်က္နည္းအတိုုင္းကိုု ပုန္းရည္ႀကီးထည့္ခ်က္ၾကတာမ်ားေပမယ့္ ပုန္းရည္ႀကီးကိုုအရင္ ဆီသတ္လိုက္တာက ပိုေမႊးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးအသုပ္ေလးလိုလဲစားခ်င္ရင္ ဟင္းအိုးရခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုတ္သီးကိုုပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါ။ ဆိမ့္ဆိမ့္ စပ္စပ္ေလးေပါ့ေနာ္။ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား - ၂၅ က်ပ္သား
(သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ မႊာ
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ သၾကား (သို ့) အခ်ိဳမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ပုန္းရည္ႀကီး - ၂ ထုပ္
၈။ ငရုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၂။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ မႊာ
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ သၾကား (သို ့) အခ်ိဳမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ပုန္းရည္ႀကီး - ၂ ထုပ္
၈။ ငရုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၀က္သားကို အတုံးတုံးၿပီး
ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္ကိုေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
က်န္ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈ တက္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုု
ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ၀က္သားကို ဆီ
ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကား(သိုု ့) အခ်ိဳမႈန္ ့၊ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) တို
့ျဖင့္နယ္ၿပီး မီးဖိုုေပၚမွာ လုုံးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၀က္သားျမဳပ္ေအာင္ေရထည့္ၿပီးတည္ပါ။
၃။ ဆီျပန္လာလွ်င္
မီးဖိုုေပၚမွခဏခ်ပါ။
၄။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ ဆီ
ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုုထည့္ၿပီး ပုန္းရည္ႀကိီး ၂ ထုုပ္ကိုုေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ။
၅။ ဆီသတ္ထားေသာ
ပုန္းရည္ႀကီးကိုု ၀က္သားအိုးထဲထည့္၍ ေရကိုု ၀က္သားရဲ ့တ၀က္ေလာက္ပဲထည့္ၿပီး
ျပန္တည္ပါ။
၆။ ဆီျပန္ခါနီးအခ်ိန္တြင္
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္၍ ဆီျပန္လာသည္အထိတည္ပါ။
(အသုပ္လိုမ်ိဳးစားခ်င္လွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္
ငရုတ္သီးစိမ္းကိုုထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊလိုုက္ပါ။)
၇။ ၀က္သားပုန္းရည္ႀကီး
ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ေလးကိုု ထမင္းႏွင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီရွင့္။
Source: Ei San's
Homemade Inspiration
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment