Monday, December 4, 2017

၀က္သားပုန္းရည္ႀကီး

၀က္သားပုန္းရည္ႀကီး ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ေလး

၀က္သားပုန္းရည္ႀကီးက လူအမ်ားစုေတာ့ခ်က္တတ္တဲ့ဟင္းေလးပါ။ ပုံမွန္ကေတာ့ ၀က္သားခ်က္နည္းအတိုုင္းကိုု ပုန္းရည္ႀကီးထည့္ခ်က္ၾကတာမ်ားေပမယ့္ ပုန္းရည္ႀကီးကိုုအရင္ ဆီသတ္လိုက္တာက ပိုေမႊးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးအသုပ္ေလးလိုလဲစားခ်င္ရင္ ဟင္းအိုးရခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုတ္သီးကိုုပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါ။ ဆိမ့္ဆိမ့္ စပ္စပ္ေလးေပါ့ေနာ္။ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ၀က္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္
၂။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုုံး
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ မႊာ
၄။ ဆား - အနည္းငယ္
၅။ သၾကား (သို ့) အခ်ိဳမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ပုန္းရည္ႀကီး - ၂ ထုပ္
၈။ ငရုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
၉။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ ၀က္သားကို အတုံးတုံးၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္ကိုေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ က်န္ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈ တက္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။

၂။ ၀က္သားကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကား(သိုု ့) အခ်ိဳမႈန္ ့၊ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) တို ့ျဖင့္နယ္ၿပီး မီးဖိုုေပၚမွာ လုုံးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၀က္သားျမဳပ္ေအာင္ေရထည့္ၿပီးတည္ပါ။

၃။ ဆီျပန္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခဏခ်ပါ။

၄။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုုထည့္ၿပီး ပုန္းရည္ႀကိီး ၂ ထုုပ္ကိုုေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ။

၅။ ဆီသတ္ထားေသာ ပုန္းရည္ႀကီးကိုု ၀က္သားအိုးထဲထည့္၍ ေရကိုု ၀က္သားရဲ ့တ၀က္ေလာက္ပဲထည့္ၿပီး ျပန္တည္ပါ။

၆။ ဆီျပန္ခါနီးအခ်ိန္တြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္၍ ဆီျပန္လာသည္အထိတည္ပါ။ (အသုပ္လိုမ်ိဳးစားခ်င္လွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုုထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊလိုုက္ပါ။)

၇။ ၀က္သားပုန္းရည္ႀကီး ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ေလးကိုု ထမင္းႏွင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီရွင့္။
Source: Ei San's Homemade Inspiration

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment