ၾကက္ဆီထမင္း
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - ၃ ခြက္
ၾကက္ေပါင္ျခမ္း - ၃ ျခမ္း (အဆီမ်ားမ်ား)
ၾကက္႐ုိး - ၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ဥ (၁၅မႊာ)
ခ်င္း - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္ - ၁ ပြင့္
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း -၁ ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ - အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ပ်ားရည္ ဇြန္းေသး - ၁ ဇြန္း
မုန္လာဥအေနေတာ္ - ၁ ဥ
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ - ၅ ေတာင့္
သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၁ ဇြန္း (သို ့) ႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး - ၁ဇြန္း
ပဲငပိအခ်ိဳ ထမင္းစားဇြန္း - ၁ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
သခြားသီး - ၁လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္ဆီ ထမင္း အတြက္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အတြက္ ၾကက္႐ုိးမ်ားကို ေရေဆး ခုတ္ထစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို ဓားျပား႐ိုက္၊ ခ်င္း၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရ ၁.၅ လီတာ ထည့္ၿပီး ၁ နာရီခန္ ့ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ။
ၾကက္ေပါင္ျခမ္းေတြမွ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြကို ခြာၿပီး ပန္းကန္တလံုးထည့္ၿပီး
ဆား၊
နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္ဆီေမႊးေမႊးေလး ရလာပါမည္။
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေဆးၿပီးသားဆန္ကို ထည့္၊ ၾကက္ဆီ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ ခြက္ခြဲ၊ ဆား အနည္းငယ္၊ နာနတ္ပြင့္ကို အဖတ္ေလးေတြ ခြာထည့္ၿပီး ခလုတ္ႏွိပ္ပါ။
ထမင္း မက်က္ခင္ ၾကက္ဆီေတြႏွံ ့ေအာင္ ထမင္းကို အေပၚေအာက္ လွည့္ေပးပါ။ (အပူေငြ ့ကို သတိထားပါ)
ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္ဆီေမႊးေမႊးေလး ရလာပါမည္။
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေဆးၿပီးသားဆန္ကို ထည့္၊ ၾကက္ဆီ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ ခြက္ခြဲ၊ ဆား အနည္းငယ္၊ နာနတ္ပြင့္ကို အဖတ္ေလးေတြ ခြာထည့္ၿပီး ခလုတ္ႏွိပ္ပါ။
ထမင္း မက်က္ခင္ ၾကက္ဆီေတြႏွံ ့ေအာင္ ထမင္းကို အေပၚေအာက္ လွည့္ေပးပါ။ (အပူေငြ ့ကို သတိထားပါ)
ၾကက္သား
အတြက္
ၾကက္ေပါင္ေတြကို ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့၊ သၾကား၊ ပ်ားရည္၊ ဆား အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ႏွပ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အေပၚယံအလႊာ နီညိဳေရာင္ရလာလွ်င္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ၾကက္ေပါင္ေတြကို ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့၊ သၾကား၊ ပ်ားရည္၊ ဆား အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ႏွပ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အေပၚယံအလႊာ နီညိဳေရာင္ရလာလွ်င္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ဟင္းခ်ိဳအတြက္
မုန္လာဥကို ပါးပါးလွီး၊ ဆားႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုန္လာဥေတြ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ထည္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ျပင္ပါ။
မုန္လာဥကို ပါးပါးလွီး၊ ဆားႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုန္လာဥေတြ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ထည္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ျပင္ပါ။
အခ်ဥ္အတြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ၊ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ ၅ေတာင့္ကို ေရာႀကိတ္ၿပီး ဆား အနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ပဲငပိ အခ်ိဳနဲ ့ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ၊ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ ၅ေတာင့္ကို ေရာႀကိတ္ၿပီး ဆား အနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ပဲငပိ အခ်ိဳနဲ ့ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
ပန္းကန္ထဲ ၾကက္ဆီထမင္းကို အလယ္မွာ ထည့္၊ ၾကက္သားေတြကို အ႐ွည္လိုက္လွီးၿပီး စီထည့္၊ သခြားသီးကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးၿပီးစီထည့္၊ နံနံပင္ကို စီထည့္ပါ။
ငရုတ္ခ်ဥ္၊ ပဲငပိ ႏွင့္ မုန္လာဥဟင္းရည္ တို ့ကို ပန္းကန္ေလးေတြနဲ ့ ထည့္ၿပီး ျပင္ေပးလိုက္လွ်င္ အျမင္လည္းလွ၊ စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္း ရပါၿပီ။
Source: Knowledge Corner
ပန္းကန္ထဲ ၾကက္ဆီထမင္းကို အလယ္မွာ ထည့္၊ ၾကက္သားေတြကို အ႐ွည္လိုက္လွီးၿပီး စီထည့္၊ သခြားသီးကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးၿပီးစီထည့္၊ နံနံပင္ကို စီထည့္ပါ။
ငရုတ္ခ်ဥ္၊ ပဲငပိ ႏွင့္ မုန္လာဥဟင္းရည္ တို ့ကို ပန္းကန္ေလးေတြနဲ ့ ထည့္ၿပီး ျပင္ေပးလိုက္လွ်င္ အျမင္လည္းလွ၊ စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္း ရပါၿပီ။
Source: Knowledge Corner
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment