မုန္႔လံုးေရေပၚ
မုန္႔လံုးေရေပၚမွာလဲ သူ႔လ်ိဳ ့ဝွက္ခ်က္နဲ႔ သူရွိပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ ၃ ဆ၊ ဆန္မႈန္႔ ၁ ဆ (၃ း ၁) ကို ေရေႏြးေႏြး ၂ ဆ နဲ႔ေရာ (ေရေႏြးကို ေျဖးေျဖးခ်င္း ထည့္ေနာ္ ေပ်ာ့လြန္း မာလြန္းမွာလဲ စိုးရေသး ၊ မုန္႔လံုးေရေပၚ မၿပဲဖို႔က မုန္႔နယ္ရာမွာလဲ ပညာပါပါတယ္)
မုန္႔လံုးေလးေတြ လံုးၿပီးၿပီဆို ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႔ အိုးထဲ ထည့္ရေတာ့မယ္ေပါ့ေနာ္။ ပြက္ပြက္မဆူခင္ ေရေႏြးအိုးထဲ ထံုးေရၾကည္ ၂ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ( ထံုးေရၾကည္ ထည့္ျခင္းအားျဖင့္ မုန္႔လံုးေလးေတြဟာ ေပ်ာ့ၿပီး တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုကပ္မေနပဲ တင္းတင္းေလး ျဖစ္သြားတယ္) ထို ့ ေနာက္ ပြက္ပြက္ဆူလာၿပီး မုန္႔လံုးေလးေတြ ထည့္ပါ။ နာမည္နဲ႔လိုက္ေအာင္ အလံုးေလးေတြ ေရေပၚေပၚလာရင္ေတာ့ ဆည္ယူရေတာ့မယ္။
အဲ႔ေနရာမွာလဲ ပညာေလးပါျပန္ေရာ၊ ဆယ္ယူၿပီး ပန္းကန္ထဲမထည့္ခင္ အိုးတစ္လံုးထဲ ေရခဲေရထည့္ စကာေလးခံၿပီး ခုနကဆယ္ထားတဲ႔ အလံုးေလးေတြကို ေရခဲေရအိုးထဲ အရင္ထည့္ေပးပါ။ ၿပီးမွ ခံထားတဲ႔ စကာေလးနဲ႔စစ္ၿပီး စားမယ့္ ပန္းကန္ေလးထဲထည့္၊ အုန္းသီးေလးျဖဴးၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။
ေရခဲေရေလးနဲ႔ ခဏျပန္စိမ္ေပးျခင္းဟာ မုန္႔ေလးေလးေတြကို လံုးဝမကပ္ေစပဲ ထံုးေရၾကည္ေၾကာင့္ တင္းတင္းေလးလဲျဖစ္ ထန္းလ်က္ အတုံးႀကီးႀကီးထည့္လဲ အျပင္ေပါက္မထြက္တာေၾကာင့္ အလံုးေလးေတြလဲလွ အရသာလဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
မုန္႔လံုးေရေပၚႀကိဳက္ရင္ေတာ့ နည္းလမ္းေလးမွတ္သြားေနာ္....
Source: WinWin KT for FOOD@HOME
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment